Hofwoningen voor ouderen in Weespersluis

 

Hofwoningen voor ouderen in Weespersluis

AM ontwikkelt met verschillende partijen bij Weesp een geheel nieuw woonland­schap in de Bloemendalerpolder, ‘Weespersluis’ genaamd. In de ontwikkeling is plaats voor maximaal 2.750 woningen. Bij de opzet wordt uitgegaan van wat er in het gebied aanwezig is. In het plan is voorzien in een Buurtsuper, aanvullende detailhandel, horeca, een gezondheidscentrum en een kinderdagverblijf. De gemeente ontwikkelt een Brede school met sporthal.

De komende periode wordt gestart met de bouw van de eerste verkochte 178 woningen in de karakteristieke fin de siècle-stijl. Het nieuwe aanbod komt naar verwachting voor de zomer in de verkoop. AM heeft aangegeven in dit aanbod te willen differentiëren met woningtypen en een deel aan te passen aan de vraag én behoefte van ouderen.

Het plan is om tien woningen rondom een hof aan te bieden. De woningen vormen samen het Landscronerhof waar ouderen samen zelfstandig kunnen gaan wonen. De gelijkvloerse koopwoningen met een kleine verdieping en privétuin delen het theehuis  en de binnentuin. De bewoners geven zelf invulling aan deze faciliteiten.

AM heeft Grijzelente gevraagd hen te adviseren en begeleiden bij het realiseren van deze kleinschalige, gemeenschappelijke woonvorm voor vitale ouderen in Weespersluis.

Heeft u interesse om ‘samen zelfstandig te wonen’ in een omgeving waarbij goed nabuurschap en sociale verbondenheid belangrijke pijlers zijn en wilt u met elkaar een aantrekkelijke tuin en theehuis delen? Maak dan tijd vrij om de vragenlijst in te vullen.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Voor meer informatie bel ons gerust 06-53562620 en bekijk ook eens de site weespersluis.nl. U kunt zich voor een hofwoning inschrijven op nieuwbouwweespersluis.nl.

Wonen in een hofje is
altijd mijn droom geweest!