Eindelijk aandacht voor tekort aan middenhuurwoningen

 

Eindelijk aandacht voor tekort aan middenhuurwoningen

Het tekort aan middenhuurwoningen is sinds jaren onverminderd hoog. Eindelijk heeft het rijk de handschoen opgepakt om het aanbod te gaan verhogen. Plasterk heeft ‘samenwerkingstafels’ ingericht, waar lokale partijen samengebracht en uitgenodigd worden om samen afspraken te maken over nieuwe woningen, herbestemming en huurpijzen (zie kamerbrief).

Daarnaast gaven de meeste politieke partijen in een debat over de huurmarkt op maandag 13 februari aan dat gemeenten een korting moeten geven op de grondprijs als hier huurwoningen voor het middensegment op worden gebouwd.

Dat is goed nieuws voor ouderen met verhuisplannen. Zij zoeken het liefst een betaalbare woning en, vanwege hun financiële situatie, veelal in de vrije huursector. Helaas zijn deze op dit moment sporadisch voorradig. Ouderen zijn daardoor genoodzaakt te blijven wonen in hun niet passende woning.

Het PBL heeft onlangs suggesties aangereikt om meer middeldure woningen te kunnen realiseren.  Dit rapport kan als leidraad dienen voor de plannenmakers.

Ik zoek een huurwoning waar ik
mijn derde woonfase kan starten